21 Haziran 2011 Salı

HOBİMEYDAN HİKAYESİ NASIL BAŞLADI??

2008 yılında www.hobimeydan.com adlı internet sitesi ile satışa başlayan HobiMeydan 2009 Kasım ayında Forum İstanbul’da açtığı ilk dükkânı ile müşterilerine her gün daha kaliteli servis vermeyi kendisine hedef edindi. 2010 yılında raflarda yerini alan HOBİMEYDAN DERGİSİ ise size hobilerinize nasıl ulaşabileceğinizi anlatmayı hedefledi. Amacımız hem Türkiye’de olmayan bir konsepti tüketicileri ile buluşturmak, hem de Hobi kavramını olabildiğince çok kitleye açıklamak. 


Bütün hikâyeyi mi dinlemek istiyorsunuz? Peki 

2008 yılında sevgili anneciğim, Alev ENGİN Türkiye’de olmayan bir konsepti yaratmak istedi. Hani yurt dışında bazı dükkânlar vardır ihtiyacınız olmasa bile büyüsüne kapılır bir şey almadan çıkamazsınız, hah işte tam öyle bir dükkândı yaratmak istediği ve yarattı. Aynı zamanda ihtiyacınız olan her şeyi de bulabileceğiniz bir dükkân olduğunu söylememe gerek yok herhalde. 

Ben, Begüm KARATAYLIOĞLU ise 2009’da üniversiteyi bitirip annemle çalışmaya başladım. Benim üniversitemin bitişi tam Forum İstanbul’daki ilk dükkânımızın açılış zamanına denk geliyordu. Dükkanımızı biraz olsun oturttuktan sonra, 2010 yılında da ben HOBİMEYDAN DERGİMİZİ çıkartmaya başladım. 3 ayda bir yayınlanan dergimize hem dükkânımızdan, hem de bütün kitapçılardan ulaşabilirsiniz (reklamımızı yapmadan geçemeyeceğim J). Bloğumuzda da zaman zaman sizinle dergimizde yaptıklarımızı paylaşacağım, ama tabi ki hepsini değil J Umarım aldığım keyfi sizinle de paylaşabilirim. 

Hobi Meydan'ın asıl amacına gelince;
Hobi, kişinin günlük zorunluluklarının (meslek, okul, ev işi v.b.) dışında ilgilendiği, mutluluk veren kendisine özel uğraşlardır. Hobi yalnız kelime anlamıyla boş zamanları değerlendirmek değil, zor, yalnız ve hatta gençlikte tehlikeli eşiklerde bir yol göstericidir. Kişinin rahatlamasını sağladığı gibi çoğu zaman kendini tanımasını sağlar ve kişisel gelişimine de yardımcı olur. Hobiler insan, toplum ve çocuk sağlığı açısından çok önemlidir. İnsanların çocukken edindiği hobiler, yaşlılığında en önemli uğraş haline gelir. Hobinin çocukların gelişimindeki öneminin yanında, onları yetişme çağlarında kötü alışkanlıklardan uzak tutacağı gibi çocuklukta edindiği hobi bir ömür boyu kalıcı olacaktır. Emeklilik döneminde ise insanın hobileri doğrultusunda bir uğraş sahibi olması fiziksel ve ruhsal bakımdan hayat kalitesini artırır. Sadece ev kadınları, çocuklar ve emekliler değil, çalışanlar da yoğun iş hayatı içinde bir hobi sahibi olmalıdırlar.



Unutmayalım ki yapılan birçok araştırmada mutsuz insanların %38’ini herhangi bir hobisi olmayanlar teşkil etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder